Studenti 2AB pomáhali při akci Červená stužka.

Ve čtvrtek 29. listopadu se naše třída 2. AB zúčastnila akce s názvem Červená stužka, která se konala pod záštitou České Společnosti AIDS Pomoc (ČSAP). Ve dvojicích a skupinkách jsme se rozjeli do různých měst, například do Ostravy, Brna, Frýdku–Místku a také do nedaleké Kopřivnice. Někteří studenti jeli prodávat stužku až do Prahy.

Naším hlavním cílem nebylo prodat co nejvíce stužek, ale hlavně provést osvětu a vyvrátit některé mýty o HIV a AIDS, které mezi lidmi kolují. O HIV a AIDS se nemluví a ve společnosti je toto téma většinou považováno za tabu. Lidé mají mnohdy názor, že si za to dotyční mohou sami a podobně, ale opak je pravdou. Vůbec se totiž nejedná o nějakou okrajovou a ojedinělou záležitost, ale naopak to může potkat každého z nás. Proto je potřeba mít o této problematice dostatek informací.

V konečném výsledku můžu za všechny říct, že jsme byli úspěšní a podařilo se nám osvětu provést poměrně dobře. Samozřejmě jsme se ne vždy setkali s pozitivními reakcemi, ale na to jsme se již předem připravili. Jsme rádi, že jsme se mohli akce zúčastnit a načerpat nové zkušenosti.

Sandra Švrčková  2.AB